Situatii financiare 2013: vezi aici cine este obligat sa le depuna pana pe 31 martie 2014

ANAF reaminteste persoanelor juridice aflate in lichidare ca in termen de 90 de zile de la inchiderea exercitiului financiar, respectiv luni 31 martie 2014 au obligatia depunerii situatiilor financiare aferente anului 2013.

Situatiile anuale la 31 decembrie se pot depune atat la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, cat si pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

In vederea depunerii situatiilor financiare anuale in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa, se foloseste programul de asistenta pus la dispozitie gratuit de catre Ministerul Finantelor Publice pe site-ul ANAF, prin care se genereaza un fisier de tip PDF, avand atasat un fisier xml, care contine datele de identificare a societatii, precum si un fisier cu extensia zip.

Fisierul cu extensia zip va contine situatiile financiare anuale si documentele cerute de lege asa cum acestea sunt intocmite de societatile comerciale si scanate, alb-negru, lizibil si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita 9,5a MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip.

Situatiile financiare anuale incheiate la 31 decembrie trebuie semnate de persoanele abilitate potrivit legii si de catre administratorul sau persoana care gestioneaza entitatea.

De asemenea, situatiile financiare anuale trebuie sa fie insotite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, si de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.

Situatiile financiare anuale vor fi insotite totodata si de o declaratie scrisa a administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective prin care ii asuma raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare anuale si confirma ca:
*politicile contabile utilizate la intocmirea situatiilor financiare anuale sunt in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile;
*situatiile financiare anuale ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfasurata;
*persoana juridica isi desfasoara activitatea in conditii de continuitate.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Situatii financiare si raportari anuale pentru anul 2013: intocmire si depunere (ghid ANAF)
* Situatii financiare 2013: termen depunere
* Depunerea situatiilor financiare aferente anului 2013 – ghid practic
* Vezi aici ce documente trebuie sa insoteasca situatiile financiare anuale!
* Intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile incheiate la 31 decembrie 2013
* Depunerea situatiilor financiare – informatii oficiale ANAF

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 372 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 4 = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.