Persoane juridice aflate in lichidare: situatiile financiare se depun pana la 31 martie 2014

ANAF reaminteste ca, pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in aceasta procedura au obligatia de a depune o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. Astfel, entitatile mentionate mai sus vor depune pana la 31 martie 2014, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice la care sunt arondate, raportarile contabile anuale la 31 decembrie 2013.

Depunerea se va face in format hartie si electronic sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica extinsa.

Formatul electronic al raportarilor contabile anuale la 31 decembrie 2013, generat prin programele de asistenta, consta intr-un fisier .pdf avand atasat un fisier .xml.

Baza legala: Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice nr. 79/2014 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice; art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 – Legea contabilitatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Situatii financiare si raportari anuale pentru anul 2013: intocmire si depunere (ghid ANAF)
* Situatii financiare 2013: termen depunere
* Depunerea situatiilor financiare aferente anului 2013 – ghid practic
* Vezi aici ce documente trebuie sa insoteasca situatiile financiare anuale!
* Intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile incheiate la 31 decembrie 2013
* Depunerea situatiilor financiare – informatii oficiale ANAF

(Visited 338 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× nine = 72

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.