Control ITM 2014: Cerere amanare control ITM – formular word

control itm, control itm 2014, cerere amanare control itm

Control ITM 2014. Atat salariatii, angajatorii, cat si alte entitati, precum instantele de judecata, executorii judecatoresti sau organele de cercetare si urmarire penala pot solicita ITM sa efectueze un control.

In general controalele pe care Inspectoratul Teritorial de Munca le efectueaza sunt urmatoarele:

a) Controlul de fond – are ca obiectiv verificarea modului in care angajatorii aplica prevederile legislatiei muncii si a clauzelor contractelor colective de munca, este planificat anual, are durata cea mai mare dintre toate tipurile de controale si vizeaza angajatori cu un numar mai mare de salariati

b) Controlul tematic – acopera un numar limitat de domenii din cele reglementate de legislatia muncii si se desfasoara intr-o perioada scurta de timp, oferind o imagine partiala a modului de organizare si desfasurare a activitatii angajatorului, concludenta insa asupra problemei care constituie tema controlului

c) Controlul in campanie – consta in verificarea inopinata a unui aspect sau a unui numar limitat de aspecte reglementate de legislatia muncii si se desfasoara pe domenii de activitate, fie la nivel national, fie pe zone geografice.

In cazul in care controlul are un rezultat negativ, Inspectoratul Teritorial de Munca poate lua sanctiuni sau impune masuri coercitive.

Trebuie sa stiti ca, in mod argumentat, puteti cere ITM o amanare a controlului. Cerere-amanare-control-ITM-formular este link-ul de unde puteti descarca o cerere de amanare a controlului ITM, in format doc.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Control inspectia muncii 2014: documente si date solicitate

(Visited 4,126 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ one = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.