ANAF va trimite scrisori firmelor din Bucuresti si Ilfov cu explicatii privind esalonarea datoriilor

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va trimite scrisori catre firmele mijlocii din Bucuresti si Ilfov prin care va detalia detalia informatiile necesare solicitarii facilitatilor la plata, in cadrul unui proiect pilot care se va derula pana la finele acestui an, informeaza institutia.

“Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi doreste sa vina in spijinul contribuabililor cu dificultati financiare, explicandu-le personalizat despre posibilitatea de a beneficia de facilitati la plata obligatiilor fiscale restante, in vederea eliminarii riscului de blocaj financiar al firmei ce poate fi determinat de aplicarea prevederilor Codului de Procedura Fiscala referitoare la executarea silita”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Proiectul are ca scop final recuperarea arieratelor fiscale inregistrate de contribuabilii mijlocii din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov .

Pentru evaluarea oportunitatii unei astfel de initiative la nivel national, ANAF cala va implementa acest proiect pilot pana la finele acestui an, urmand ca, in functie de impactul creat in randul firmelor mijlocii si de rezultatele obtinute, acest demers sa continue si asupra celorlalte categorii de contribuabili.

Pentru restul contribuabililor, informatiile necesare precum si categoriile de esalonari fiscale permise de legislatia in domeniu sunt facute publice atat pe site-ul ANAF, cat si la sediile organelor fiscale teritoriale, se mai arata in comunicatul ANAF.

 

(Visited 367 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.