Proiect de ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului 106 “Declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor”

Avand in vedere necesitatea intaririi disciplinei economico-financiare de la nivelul operatorilor economici, precum si necesitatea administrarii unitare a dividendelor datorate bugetului de stat, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.71/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.64/2001, s-a prevazut obligatia declararii la organul fiscal a informatiilor privind dividendele distribuite actionarilor.

Declaratia informativa privind dividendele cuvenite actionarilor se depune la organul fiscal competent de catre societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul ori o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic, majoritar sau detine controlul, pana la data de 25 a lunii urmatoare aprobarii repartitiei profitului.

Totodata, in calitate de actionari, autoritatile publice centrale sub autoritatea carora functioneaza operatorii economici respectivi, au obligatia de a declara cuantumul dividendelor primite si datorate la bugetul de stat, in formularul 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, al carui model si continut a fost aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului formularului 106 “Declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

 

(Visited 304 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.