Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 1,5 milioane de lei in perioada 28-30 aprilie. Vezi aici care au fost cele mai frecvente greseli facute de angajatori

Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de 1,593 milioane de lei, in urma unor controale efectuate la 381 de angajatori, in perioada 28 – 30 aprilie.

Potrivit unui comunicat al institutiei, inspectorii de munca au depistat 169 de persoane fara contracte individuale de munca, iar in domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 2.120 de controale, din care 1.992 au vizat munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in domeniu de 1.247.800 lei, din care 840.000 de lei pentru munca la negru.

Un numar de 49 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale au fost inaintate noua propuneri de cercetare penala.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.366 de controale si 756 de angajatori au fost sanctionati.

S-au aplicat amenzi de 346.000 de lei, iar la 10 angajatori fost dispusa oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare.

Daca vrei sa scapi de amenzile ITM, trebuie sa ai:

*20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca

*Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

*12 modele si formulare necesare la negocierea, incheierea si inregistrarea contractului colectiv de munca la nivel de unitate

*Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

*Regulament intern: model si documente conexe

 

(Visited 351 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× three = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.