Contractul individual de munca cu timp partial: 3 elemente obligatorii

Contractul individual de munca cu timp partial poate fi incheiat atat pe durata nedeterminata, cat si pe durata determinata dar, obligatoriu, numai in forma scrisa.

cumparaPachete produse
20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca + Regulamentul intern: model si documente conexe = 69 lei

 

Contractul individual de munca cu timp partial trebuie sa cuprinda, in afara elementelor prevazute la art.17 alin.(3) din Codul muncii, republicat, si urmatoarele elemente specifice:

a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;

b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;

c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.

In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute mai sus, contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

In masura in care este posibil, angajatorul va lua in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.

Aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga vor fi aduse la cunostinta salariatilor la timp, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers.

Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului. O copie a anuntului se transmite de indata sindicatului / reprezentantilor salariatilor.

Contabun.ro a mai publicat si:

* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca

* Regulament intern: model si documente conexe

* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

 

(Visited 675 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.