Vineri, 30 mai 2014, ultima zi pentru depunerea bilanturilor intocmite pentru anul 2013

ANAF reaminteste ca societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare au obligatia de a intocmi si depune situatiile financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice in termen de 150 zile de la incheierea exercitiului financiar. Astfel, ultima zi stabilita prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 79/2014 in vederea depunerii bilantului pentru anul 2013 de catre entitatile enumerate mai sus este vineri, 30 mai 2014.

Modalitatea de depunere a situatiilor financiare este prin mijloace electronice de transmitere la distanta sau la ghiseul unitatilor fiscale la care sunt arondati operatorii economici.

In cazul depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanta pentru contribuabilii care detin certificat digital, situatiile financiare anuale si raportarile contabile se depun in format .pdf cu fisier .xml atasat.

In cazul depunerii la ghiseu, situatiile financiare anuale si raportarile contabile se depun in format .pdf cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotite de rezumatul declaratiei (prima pagina) listat si stampilat.

Nedepunerea in termenul legal a situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Bilant la 31.12.2013: pdf-ul inteligent a fost actualizat in 09.05.2014
*Situatii financiare anuale incheiate la 31 decembrie: intocmire si depunere
*Situatii financiare si raportari anuale pentru anul 2013: intocmire si depunere (ghid ANAF)
*Situatii financiare 2013: termen depunere
*Depunerea situatiilor financiare aferente anului 2013 – ghid practic

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 247 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 42

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.