Norme de venit inchiriere camere 2014

NORMELE ANUALE DE VENIT aferente inchirierii in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si cinci camere.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Inchirierea in scop turistic, de catre proprietari, a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre 1 si 5 camere, inclusiv, altele decat cele care constituie structuri de primire turistica, potrivit legislatiei specifice, reprezinta oferirea posibilitatii de sedere pentru o perioada de minim 24 de ore si maxim 30 de zile, intr-un an calendaristic, oricarei persoane care calatoreste in scop turistic in afara mediului sau obisnuit de viata.

Pentru anul 2014, norma anuala de venit corespunzatoare unei camere inchiriate in scop turistic de catre proprietari in locuinte personale este de 10.200 lei/camera/an.

Coeficienti de corectie ai normei anuale de venit sunt urmatorii:

*accesul la resursele turistice nu se poate face integral cu mijloace proprii de transport, mijloace de transport in comun, rutiere si feroviare – coeficient de corectie: 5%
*locuinta este situata in mediul rural – coeficient de corectie: 5%
*camerele sunt situate in cladiri neizolate termic – coeficient de corectie: 5%
*camerele nu sunt dotate cu instalatii de apa/canalizare/electrice si de incalzire proprii sau comune – coeficient de corectie: 5%
*echiparea sanitara destinata turistilor nu este pusa in exclusivitate la dispozitia acestora – coeficient de corectie: 5%
*camera inchiriata in scop turistic are o suprafata mai mica de 10 m2 – coeficient de corectie: 5%
*camere cu peste 2 locuri de cazare – coeficient de corectie: 5%

Sursa: finantearges.ro

(Visited 450 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× six = 18

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.