Ai sedii secundare cu minimum 5 salariati? Trebuie sa soliciti inregistrarea ca platitor de venituri din salarii

Potrivit art. 32 alin. (7) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, institutia publica si institutia publica locala, care are organizata o entitate, cu sau fara personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea astfel incat aceasta sa reflecte impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat, retinut si virat, pe fiecare entitate care intra sub incidenta prezentului alineat.

In cazul sediilor secundare inregistrate fiscal :

*organul fiscal la care se face inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor este organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate sediile secundare .

*organul fiscal la care se face administrarea (evidenta fiscala) a impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare este organul fiscal pentru administrarea obligatiilor datorate de contribuabilul care le-a infiintat, pe fisa de evidenta pe platitor deschisa pe fiecare sediu secundar .

*declararea impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare inregistrate fiscal se face, in numele sediilor secundare inregistrate fiscal, de contribuabilul care le-a infiintat, prin completarea Sectiunii F.2 din formularul 112 “Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” la organul fiscal la care este arondat contribuabilul care le-a infiintat.

*plata impozitului pe venitul din salarii, datorat de sediile secundare inregistrate fiscal se face in contul 20.47.01.01 Venituri„ ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire”, deschis pe codul de identificare fiscala al sediilor secundare la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat contribuabilul care le-a infiintat.
Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 435 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 6 = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.