Formularul 106-„ Declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor”- informatii utile

Prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 1292/2014, publicat in Monitorul Oficial nr.389/27.05.2014, a fost emis formularul 106 „Declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor”.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

CINE are obligatia depunerii formularui 106?
Societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul este actionar unic, majoritar sau detine controlul, in cazul in care pentru anul de raportare au fost repartizate dividende actionarilor, potrivit OG nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome, cu modificarile si completarile ulterioare.

CARE este termenul de depunere a formularului ?
Anual, pana la data de 25 a lunii urmatoare aprobarii repartitiei profitului.

CUM se depune declaratia ?
Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se depune la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor prevazuti mai sus, astfel :
-in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii,
-se transmite prin mijloace de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 495 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.