Fisa de solicitare a controlului medical la angajare: model word si pdf

Potrivit prevederilor art.27 din Codul muncii, o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci. Nerespectarea acestor prevederi atrage nulitatea contractului individual de munca.

Examenul medical la angajarea in munca se face la solicitarea angajatorului, care va completa fisa de solicitare a examenului medical la angajare si fisa de identificare a factorilor de risc professional (art.16 alin.(1) din HG nr.355/2007).

Potrivit HG nr. 355/2007, aptitudinea sau inaptitudinea unei persoane se stabileste de catre medicul de medicina a muncii, pe baza urmatoarelor criterii:
• compatibilitatea/incompatibilitatea dintre eventualele afectiuni prezente in momentul examinarii si viitorul loc de munca;
• existenta/inexistenta unei afectiuni ce pune in pericol sanatatea si securitatea celorlalti lucratori de la acelasi loc de munca;
• existenta/inexistenta unei afectiuni ce pune in pericol securitatea unitatii si/sau calitatea produselor realizate sau a serviciilor prestate;
• existenta/inexistenta unui risc pentru sanatatea populatiei careia ii asigura servicii.

Contabun.ro va propune un model de „Fisa de solicitare a controlului medical la angajare”, care este in conformitate cu prevederile legale actuale

Antetul societatii

Fisa de solicitare a controlului medical la angajare

Subsemnatul ………………….. (numele si prenumele), angajator la intreprinderea/ societatea comerciala/ unitatea ……………………………….., adresa: …………………………, tel.: ………………. fax: …………….., Cod CAEN si domeniu de activitate: ……………….. …………………., solicit examen medical de medicina muncii pentru:….

Pentru modelul complet, click aici.

(Visited 2,303 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + = 16

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.