Fiscul extinde aria creantelor acceptate pentru esalonarea la plata pentru a spori recuperarile

Fiscul permite contribuabililor esalonarea la plata a creantelor stabilite de alte organe si trimise ANAF pentru recuperare, dar si a diferentelor de obligatii fiscale stabilite prin declaratii rectificative, pentru cresterea gradului de recuperare a datoriilor, potrivit unei OUG aprobate joi.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

In aceasta categorie se includ creante precum cele ale fondului de risc aferente imprumuturilor garantate si/sau subimprumutate de stat, ajutorul de stat ilegal sau utilizat abuziv, creante bugetare rezultate din nereguli aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.

Astfel de sume, existente in evidenta fiscala la data aprobarii esalonarii sau transmise spre recuperere ANAF pe perioada derularii esalonarii, reprezinta conditie de mentinere a esalonarii, legiuitorul stabilind in acest sens un termen de plata de 180 de zile de la data comunicarii deciziei de esalonare sau a somatiei, dupa caz.

Pentru situatiile cand contribuabilul solicita inlocuirea sau redimensionarea garantiei, iar soldul sumelor ramase din esalonare este inferior plafonului reglementat de ordonanta, de pana la 5.000 lei in cazul persoanelor fizice si 20.000 lei in cazul persoanelor juridice, Fiscul va elibera garantiile, intrucat contribuabilii aflati in situatii similare care solicita esalonarea sumelor al caror cuantum este sub plafon nu trebuie sa depuna garantii, se propune intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

Contabun.ro a mai scris si:
* Esalonarea la plata contribuabili cu risc fiscal mic: conditii speciale
* Esalonarea la plata 2014: tabel comparativ (OUG nr.8/2014)
* Esalonarea la plata 2014 (oug nr.29/2011): cine o poate solicita
* Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale restante, modificari aduse prin OUG 50/2013
Sursa: Mediafax

(Visited 336 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 8 = forty eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.