[DOC] Fisa de informare a salariatului la angajare: model 2014

Potrivit art.17 din Codul muncii, anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

Atentie! In situatia in care angajatorul nu isi executa obligatia de informare prevazuta la art. 17 si 18, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, are dreptul sa sesizeze, in termen de 30 de zile de la data neindeplinirii acestei obligatii, instanta judecatoreasca competenta si sa solicite despagubiri corespunzatoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutarii de catre angajator a obligatiei de informare.

Legislatia in vigoare nu pune la dispozitia contribuabililor un model-cadru privind fisa de informare a salariatului la angajare, de aceea contabun.ro va pune la dispozitie un model util care respecta legislatia in vigoare.

Antetul societatii
Fisa de informare a salariatului la angajare
(in conformitate cu prevederile art.17 din Codul muncii, republicat)
SC ……… SRL cu sediul in ……………., inregistrata la Registrul Comertului din
……….., sub nr. ………, cod fiscal ……….., telefon ………….., reprezentata legal prin
……………., in calitate de angajator,
informeaza pe
Domnul/doamna ……………., domiciliat/domiciliata in localitatea ……………., str.
…………….. nr. ………., judetul/sectorul ……………, posesor/posesoare al/a
buletinului/cartii de identitate/pasaportului seria ……… nr. ………, eliberat/eliberata de
………….., la data de ………., cod numeric personal …………………, in calitate de persoana selectata in vederea angajarii in functia de ………………., cu privire la clauzele generale pe care intentioneaza sa le inscrie in contractul individual de munca si anume:

Pentru a avea acces la intregul model, click aici

(Visited 2,558 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× eight = 8

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.