[PDF] Cerere concediu paternal: model valabil si in 2018

cerere concediu paternal 5 zile, concediu paternal obligatoriu, concediu paternal codul muncii, concediu paternal obligatoriu 2014, cerere concediu paternal, model cerere concediu paternal

Concediul paternal este acordat pentru a oferi tatalui posibilitatea de a participa la ingrijirea nou-nascutului, potrivit scopului declarat in Legea nr. 210/1999 care reglementeaza acest concediu.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI

 

In prezent, tatii beneficiaza de doua tipuri de concediu in ceea ce priveste copilul nou-nascut: concediul paternal de cinci zile, care poate fi prelungit cu inca zece in cazul in care au absolvit un curs de puericultura, si concediul parental de crestere si ingrijire a copilului, de pana la doi ani.

Concediul paternal se acorda pe baza de cerere, in primele opt saptamani de la nasterea copilului. Potrivit Codului muncii, cele cinci, respectiv 15 zile de concediu paternal constituie vechime in munca, iar angajatorul nu poate refuza acordarea concediului.

Ca sa poata dovedi absolvirea acestor cursuri de puericultura, tatalui i se va elibera un atestat de catre medicul de familie sau de catre organizatia unde a urmat cursurile de puericultura, dupa verificarea notiunilor dobandite.

Cerere de concediu paternal este link-ul de unde puteti descarca un model in format jpg.

Pentru mai mult formulare de modele necesare unui angajat trebuie sa cititi „Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare”

DOSARUL-PERSONAL-AL-SALARIATULUI

(Visited 37,766 times, 47 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + = 13

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.