Bilant la 30 iunie 2014: proiectul a fost postat pe site-ul MFP

Ministerul Finantelor Publice a postat pe site, la rubrica Transparenta decizionala, Proiectul de ordin al ministrului finantelor publice pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2014 a operatorilor economici.

Potrivit proiectului de ordin, operatorii economici, care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei, depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2014.
Raportarile se depun in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Proiectul propune ca termen limita pentru depunerea raportarilor data de 18 august 2014. Nedepunerea raportarilor se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Este de remarcat faptul ca pentru indicatorii din raportarile contabile la 30 iunie nu se aplica unele reguli contabile, precum inventarierea obligatorie si evaluarea tuturor elementelor bilantiere, iar nivelul de detaliere a informatiilor este mai redus.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Bilant la 30.06.2014: pdf-ul inteligent a fost publicat in 22.07.2014
*Ordinul MFP nr. 936/2014: aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2014

 

Conform art.28 alin.(2) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele prevazute de lege au obligatia sa intocmeasca raportari contabile si la alte perioade decat anual, in cadrul exercitiului financiar, in conditiile stabilite de Ministerul Finantelor Publice.

Pentru situatiile financiare anuale ale operatorilor economici, modelele acestora sunt prevazute de reglementarile contabile aplicabile, respectiv Reglementarile contabile conforme cu Directiva a patra a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, sau Standardele Internationale de Raportare Financiara.

Modelul de raportare contabila la 30 iunie se aproba anual prin ordin al ministrului finantelor publice, de la o perioada la alta intervenind unele cerinte de informatii suplimentare.

Proiectordin_25062014 este link-ul de unde puteti descarca Proiectul de Ordin.

(Visited 12,537 times, 1 visits today)

2 Responses to Bilant la 30 iunie 2014: proiectul a fost postat pe site-ul MFP

  1. Mihaela says:

    Pdf-ul cu programul de bilant cand se publica, suntem deja in 21 iulie (mai putin de o luna pana la data limita)?

  2. Andreea says:

    si dupa ce se publica, va depune toata lumea si sunt convinsa ca se va bloca platforma on-line, sau va merge foarte greu..
    doar traim in Romania..

Leave a Reply

Your email address will not be published.