Neraportarea salariului in Revisal: amenda intre 5000 si 8000 lei

Incepand cu data de 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata s-a majorat la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,357 lei/ora.

Iar potrivit prevederilor art.4 alin.(2) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice modificare a salariului de baza lunar brut si a sporurilor, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Reamintim ca netransmiterea registrului in termenul prevazut mai sus constituie contraventie si se sanctioneza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei (art.9 alin.(1) lit.c) si alin.(2) lit.b) din HG nr.500/2011).

Contabun.ro va recomanda urmatoarele lucrari:
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca
* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
* Regulament intern: model si documente conexe

 

(Visited 548 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× two = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.