Sinteza saptamanii 7-11 iulie (perioada de proba obligatorie si exclusiva in cazul persoanelor cu handicap, formularul 100 s-a modificat!…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*Perioada de proba obligatorie si exclusiva in cazul persoanelor cu handicap

*Legea 91/2014: acordarea unei zile lucratoare libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului

Legea 91/2014 privind acordarea unei zile lucratoare libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului a fost publicata in Monitorul Oficial nr.496 din 3 iulie 2014.

*Legea 94/2014: modificarea si completarea OUG 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta

Legea 94/2014 pentru aprobarea OUG nr.8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta a fost publicata in Monitorul Oficial nr.496 din 3 iulie 2014.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

*Contractul colectiv de munca: initiativa declansarii negocierii

In cazul in care intr-o unitate nu exista un contract colectiv de munca, partile pot conveni negocierea acestuia in orice moment.

Initiativa negocierii apartine angajatorului reprezentat in cadrul negocierii colective de catre organul de conducere stabilit prin lege, statut ori regulament de functionare.

*Formularul 100 s-a modificat!

Ordinul nr. 1.703 din 26 iunie 2014 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost publicat Monitorul Oficial nr.510/09.07.2014.

*[DOC] Contract colectiv de munca: proces verbal al negocierii contractului colectiv de munca

Negocierea colectiva este negocierea dintre angajator sau organizatia patronala si sindicat ori organizatia sindicala sau reprezentantii angajatilor, dupa caz, care urmareste reglementarea relatiilor de munca ori de serviciu dintre cele doua parti, precum si orice alte acorduri in probleme de interes comun.

Important! Negocierea colectiva este obligatorie la nivelul unitatilor care au incadrati cel putin 21 de salariati.

(Visited 311 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.