Reglementarea depozitarii semintelor de consum

Regimul licentelor de depozit pentru gestionarea si garantarea integritatii stocurilor de seminte de consum, precum si regimul de utilizare a certificatelor de depozit pentru semintele de consum, este reglementat printr-o noua lege, recent publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Pentru garantarea integritatii semintelor de consum depozitate, legea a adoptat masuri ce privesc:
• instituirea unui sistem pentru acordarea licentelor de depozit si de gradare a semintelor de consum;
• infiintarea Registrului special al certificatelor de depozit;
• constituirea schemei de garantare a finantarilor acordate de institutii de credit si/sau institutii financiare nebancare pe baza certificatelor de depozit;
• constituirea Fondului de compensare a certificatelor de depozit.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezinta autoritatea publica responsabila cu acordarea licentelor de depozit si autorizarea gradatorilor pentru semintele de consum, in conditiile legii.

Operatorii economici care au in proprietate unul sau mai multe depozite autorizate potrivit legii si care desfasoara activitati de depozitare a semintelor de consum, pot solicita in scris Ministerului acordarea licentei de depozit.

Licenta se acorda pentru fiecare depozit aflat in proprietate, daca sunt indeplinite conditiile/obligatiile financiare si de performanta tehnica pentru siguranta alimentelor, gradare si depozitare.

Legea nr. 101 din 8 iulie 2014 privind masuri de reglementare a depozitarii semintelor de consum si a regimului certificatelor de depozit pentru acestea a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 516 din 10 iulie 2014.

legea 101.2014 este link-ul de unde puteti descarca legea, in format doc.

(Visited 366 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.