Transportatorii isi pot recupera o parte din sumele platite pe acciza la motorina

Transportatorii de marfuri si de persoane isi vor putea recupera o parte din sumele platite pe acciza suplimentara de 7 eurocenti/litrul de motorina.

Acciza la motorina a fost redusa din 4 aprilie cu 4 eurocenti/litru. Schema de ajutor de stat, administrata de Autoritatea Rutiera Romana, prin care va fi posibila recuperarea banilor a fost aprobata printr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial si se aplica incepand cu data de 15 iulie.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

Sumele restituite reprezinta diferenta dintre nivelul standard de accize si nivelul de accize diferentiat, catre operatorii economici licentiati in Uniunea Europeana.

Schema de ajutor de stat in cadrul careia se vor putea emite acorduri pentru finantare este valabila in perioada 15 iulie 2014 – 31 martie 2019, perioada in care se va efectua si plata ajutorului de stat.

Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 537/2014 privind conditiile, procedura si termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor, publicata in Monitorul Oficial nr. 512 din 9.07.2014.

 HG_537_2014 este linkul de unde puteti descarca procedura de restituire.

(Visited 334 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.