Norma privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii facultative

Norma privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii facultative s-a modificat.

Persoana eligibila datoreaza fondului de pensii facultative la care a aderat, de la data semnarii actului individual de aderare, contributia in cuantumul minim prevazut in actul individual de aderare.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Participantul poate, in orice moment, sa suspende, sa inceteze plata contributiei sau sa modifice nivelul acesteia, cu respectarea nivelului minim prevazut in actul individual de aderare si a nivelului maxim prevazut de Lege.

In situatia in care, pentru o perioada mai mare de 3 luni consecutive de la data scadentei obligatiei de plata a contributiei minime stabilite prin actul individual de aderare, angajatorul nu vireaza contributiile pentru fondul de pensii facultative, administratorul poate sa considere suspendata plata contributiei.

Suspendarea sau incetarea platii contributiei nu aduce atingere calitatii de participant ori activului personal al acestuia, reluarea platii contributiei fiind permisa de lege in orice moment.

Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 16 din 25 iunie 2014 pentru modificarea si completarea Normei nr. 2/2011 privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii facultative a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 521 din 14 iulie 2014.

NORMA Nr.16.2014 este link-ul de unde puteti descarca Norma

(Visited 279 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.