Reintegrarea salariatului – inregistrare in Revisal

Intrebare: Cand se inregistreaza in Revisal reincadrarea angajatului in urma unei hotarari judecatoresti, cand ai luat la cuostinta de hotararea respectiva? Cand se reicadreaza efectiv?

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Raspuns: Potrivit prevederilor art.80 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

40 de modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca

In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

Iar la art.4 alin.(2) din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, aflam ca in situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ, ca exceptie, inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Prin urmare, angajatorul va inregistra in Revisal reintegrarea salariatului la data la care se prezuma ca a luat la cunostinta de hotararea judecatoreasca.

Data reintegrarii este data la care salariatul isi reia efectiv activitatea.

(Visited 1,467 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 5 = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.