Se poate incheia un contract de munca cu timp partial de 8 ore/luna?

Intrebare: Se poate incheia un CIM cu timp partial de 8 ore/ luna?

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Raspuns: Potrivit art.103 din Codul muncii, salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

Legiuitorul nu fixeaza o limita minima de timp, ci stabileste doar o limita superioara a numarului de ore de lucru, durata muncii salariatului incadrat cu fractiune de norma trebuie sa fie inferioara normei intregi de 40 ore/saptamana.

In plus, durata muncii salariatului cu fractiune de norma nu se raporteaza la durata zilnica, numarul de ore normale de lucru sunt calculate saptamanl sau ca medie lunara.

Prin urmare, intrucat legiuitorul nu a stabilit o limita minima de timp pentru salariatul cu fractiune de norma, apreciem ca se poate incheia un contract individual de munca cu timp partial cu orice fractiune de timp stabilita pe zi, saptamana sau luna, cu respectarea prevederilor legale.

(Visited 808 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 5 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.