Modificarea formei de salarizare – cum se procedeaza

Intrebare: Suntem o companie in domeniul energetic si dorim sa facem schimbari in privinta salarizarii. In prezent lucratorii din teren sunt angajati cu CIM cu un salariu garantat. Schimbarea pe care dorim sa o aplicam este introducerea salarizarii in functie de realizarile efectuate. Avem rugamintea sa ne indicati:
-care ar fi forma legala a unei astfel de salarizari;
-cum trebuie inscrisa in CIM;
-cum trebuie sa apara in actul aditional la CIM-urile existente;
-avem nevoie de contract colectiv, sau este de ajuns mentionarea in regulamentul intern;
-cum se inregistreaza in Revisal.

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Raspuns: Din cele mentionate, inteleg ca doriti sa modificati forma de salariazare din cadrul unitatii.

Formele de organizare a muncii si de salarizare nu sunt reglementate de legislatia muncii, ci se stabilesc prin contractual colectiv de munca la nivel de unitate tinandu-se cont de particularitatile locului de munca, de tipul de activitate desfasurata de unitate etc., insa cu respectarea prevederilor legale privind salariul si timpul de munca.

In cazul in care la nivel de unitate nu exista contract colectiv, forma de salarizare poate fi specificata in regulamentul intern (salarizarea nu se regaseste, insa, printre dispozitiile obligatorii ce trebuiesc cuprinse in regulamentul intern).

Ca si forma de salarizare, daca am inteles eu bine despre ce este vorba, ar fi salarizarea in acord direct, individual. In acest caz, in contractele individuale de munca, in actele aditionale, dupa caz, se va stabili salariul de baza pentru o productie normala si adaosul la salariu pentru munca prestata in acord, in functie de rezultatele muncii. Adaosul nu se inregistreaza in Revisal.

Atentie! Salariul de baza este elementul fix al salariului si nu poate fi stabilit sub nivelul salariul de baza minim brut pe tara.

Model de contract individual de munca gasiti aici.
Model de act aditional la modificarea salariului gasiti aici.

(Visited 700 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.