Sinteza saptamanii 4-8 august (40 de modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca, reintegrarea in munca a salariatului concediat ilegal…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*40 de modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca

Contractul individual de munca poate inceta prin acordul partilor, de drept sau ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, cazuri strict determinate de Codul muncii.
Incetarea contractului individual de munca poate interveni cu respectarea unei proceduri riguroase, in functie de tipul incetarii, si este supusa controlului judecatoresc.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

*Reintegrarea in munca a salariatului concediat ilegal – ce trebuie sa faca salariatul

Potrivit art.80 din Codul muncii, republicat, in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

*Cercetarea disciplinara prealabila – convocarea salariatului

Cercetarea disciplinara prealabila debuteaza cu convocarea in scris a salariatului. Prin urmare, persoana desemnata sau comisia numita de angajator sa realizeze cercetarea il va convoca in scris pe salariatul cercetat, iar convocarea va preciza cel putin obiectul audierii, adica faptele ce i se imputa, data, ora si locul intrevederii.
Respectarea conditiilor de continut pentru convocare sunt esentiale deoarece, numai cunoscand ce i se imputa, salariatul se poate apara

*Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2014 a societatilor din domeniul asigurarilor
Potrivit Hotararii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de 14 iulie 2014, s-a adoptat Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2014 a societatilor din domeniul asigurarilor.

*Durata de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca

Potrivit prevederilor OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, durata de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotita din prima zi de imbolnavire.

*81 de modele si formulare necesare la incheierea, modificarea si incetarea contractului individual de munca

(Visited 204 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.