Ajustarea TVA: info utile CECCAR

Filiala Bucuresti a CECCAR a organizat miercuri, 6 august, intalnirea saptamanala gratuita cu membrii sai, menita sa asigure pregatirea si informarea permanenta a acestora in vederea exercitarii profesiei la cel mai inalt nivel.

Tema intalnirii moderate de Florin Dobre, asist. univ. dr., Secretar General IFA Romania, reprezentant Biroul Fiscalitate C.E.C.C.A.R. a fost ”Ajustarea taxei pe valoarea adaugata”.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

Potrivit discutiilor, persoanele impozabile ce solicita scoaterea din evidenta ca platitori de TVA prin depunerea formularului 096 trebuie sa ajusteze taxa pe valoarea adaugata dedusa aferenta bunurilor aflate in stoc, serviciilor neutilizate, activelor corporale fixe altele decat cele care sunt considerate bunuri de capital, activelor corporale fixe in curs de executie, achizitiilor de bunuri si servicii care urmeaza a fi obtinute, si bunurilor de capital, constatate pe baza de inventariere in momentul trecerii la regimul de scutire.

In cadrul discutiilor s-a clarificat faptul ca momentul trecerii la regimul de scutire il reprezinta data comunicarii de catre organul fiscal a deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

Valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de TVA se evidentiaza in ultimul decont de TVA prin formularul 300, care se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA.

Totodata, in situatia in care ajustarile de taxa nu au fost declarate in ultimul decont sau au fost efectuate ajustari incorecte, acestea se declara in formularul 307.
Sursa: CECCAR

(Visited 409 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.