Voucherele de vacanta, doar in sistem on-line de anul viitor

Voucherele pentru vacanta se vor emite doar in sistem on-line incepand cu anul 2015, potrivit unei Ordonante Guvernamentale publicate in Monitorul Oficial nr. 585 din data de 5 august 2014.

Prezenta ordonanta modifica unele termene prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

Modificarea termenului de la care vor fi emise voucherele de vacanta in format electronic a fost determinata de necesitatea introducerii unei perioade tranzitorii pana la care sa fie folosite tichetele emise conform prevederilor vechii legislatii, astfel incat sa se evite un tratament discriminatoriu al acelor salariati care aveau prevazuta acordarea acestui beneficiu in contractele colective de munca și care nu l-au folosit inca.

Angajatorul, care suporta integral acordarea voucherelor, este stimulat sa le includa in pachetele salariale, acestea fiind scutite de plata impozitului pe venit și a asigurarilor sociale aferente. Sumele corespunzatoare voucherelor vor fi deductibile pentru angajator la plata impozitului pe profit, in limita a 6 salarii minime pe economie, garantate, pentru fiecare angajat, pe an calendaristic.

Voucherele de vacanta emise inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante pot fi utilizate in perioada de valabilitate inscrisa pe acestea, decontarea contravalorii facandu-se de catre unitatile emitente.

(Visited 292 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + = 15

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.