25 august – termen limita pentru depunerea unei serii de declaratii

25 august este data limita pana la care detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii legali ai acestora au obligatia sa efectueze plata contributiei trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul II al anului in curs, informeaza site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, contracte/conventii civile si de agent, din expertize contabile si tehnice, judiciare si extrajudiciare, cei care au platit venituri obtinute de persoanele fizice in urma asocierii cu o persoana juridica, dar si platitorii de venituri obtinute de nerezidenti sau din alte surse au obligatia platii pana la data de 25 august a impozitului retinut la sursa in luna precedenta.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Totodata, 25 august reprezinta termenul limita pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Formularul 100).

La aceeasi data se depune declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Formularul 112) de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si de catre entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente. De asemenea, institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului au obligatia depunerii Formularului 112 pentru luna precedenta.

Persoanele fizice care obtin salarii din strainatate pentru activitati in Romania si persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania trebuie sa depuna, pana la data de 25 august, Formularul 224 pentru luna precedenta.

Aceeasi data reprezinta termenul limita pentru depunerea de catre persoanele impozabile inregistrate ca platitori de TVA conform articolului 153 din Codul Fiscal lunar, trimestrial, semestrial, anual (dupa caz) a Formularului 300 privind decontul de taxa pe valoarea adaugata.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune, au obligatia depunerii Formularului 301 privind decontul special de TVA pentru luna precedenta, pana la aceeasi data mentionata anterior, data limita si pentru depunerea Formularului 307 ce cuprinde declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata de catre persoanele impozabile prevazute la art. 134 alin. (5), art. 128 alin. (7), art. 152 alin. (7), art. 153 alin. (9) lit. a), b), c), d), e) si g) din Codul Fiscal.

Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrate in scopuri de TVA a fost anulat (Formularul 311) trebuie sa se depuna pana la data de 25 august. Pana la aceeasi data se depune declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA.

Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (Formularul 394) se depune pana la data de 25 august.

(Visited 304 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.