Cumul de functii la angajatori diferiti

Intrebare: O persoana poate incheia contracte de munca cu norma intreaga la doua societati diferite?

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Raspuns: Potrivit prevederilor art.35 din Codul muncii, orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Fac exceptie de la prevederile de mai sus situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu prevede o limita a numarului contractelor individuale de munca incheiate de cei ce cumuleaza mai multe functii. Prin urmare, un salariat poate incheia contracte individual de munca cu doi sau mai multi angajatori pe durata determinata sau nedeterminata, cu norma intreaga sau cu timp partial.

Totusi, persoana in cauza ar trebui sa tina cont de timpul necesar pentru refacerea fortei de munca.

Contabun.ro va recomanda lucrarea
„20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca”

(Visited 738 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.