Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din profesii libere din Romania – oficial ANAF

Veniturile din profesii libere, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, sunt venituri din activitati independente.

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Veniturile din profesii libere cuprind veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

Contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din profesii libere au obligatia sa se inregistreze la organul fiscal competent, sa le declare si sa plateasca impozite, taxe, contributii si alte sume la bugetul general consolidat.

ANAF a publicat pe pagina sa de internet Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din profesii libere din Romania, in care sunt detaliate obligatiile fiscale pe care le au de indeplinit contribuabilii care realizeaza venituri din profesii libere.

Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din profesii libere din Romania poate fi consultat aici.

(Visited 403 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.