Aviz pentru incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei (valabil din 28 noiembrie 2014)

Din 28 noiembrie 2014 angajatorii vor fi nevoiti sa obtina un nou aviz pentru a putea incadra in munca anumiti salariati.

Reglementarea pune in acord legislatia nationala privind incadrarea in munca a strainilor pe teritoriul Romaniei cu o serie de reglementari europene si abroga reglementarile actuale prevazute de OUG nr. 56/2007 prin introducerea unor noi reguli pentru angajatori.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Ca regula generala, angajatorii au obligatia de a obtine un aviz de angajare pentru a putea incadra in munca o persoana straina si, in acelasi timp, stabileste situatiile in care strainii pot fi incadrati in munca fara aviz de angajare.

Cererea pentru eliberarea avizului de angajare sau detasare se depune de catre angajator sau beneficiar de prestari servicii la formatiunea teritoriala a Inspectoratului General pentru Imigrari.

La eliberarea avizului de angajare sau detasare, angajatorul plateste un tarif in echivalent lei a sumei de 200 de euro.
Actul normativ prevede si sanctiuni. Angajatorii care nu respecta regulile privind angajarea sau detasarea strainilor vor fi sanctionati cu amenzi de la 1000 la 3000 de lei.

Ordonanta Guvernului nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 635, din 29 august 2014.

ordonanta 25_26 august 2014 este link-ul de unde puteti descarca ordonanta, in format docx.

(Visited 360 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.