Contributia pentru somaj in cazul salariatului pensionar

Intrebare: Pentru un salariat care este si pensionar se retine contributia la somaj?

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Raspuns: Potrivit art.18 alin.(2) lit.a) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in sistemul asigurarilor pentru somaj asiguratii pot fi cetatenii romani care sunt incadrati in munca sau realizeaza venituri in Romania, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari.

Iar potrivit prevederilor art.296^16 lit.c) pct.c4 din Codul fiscal, veniturile obtinute de pensionari sunt exceptate de la plata contributiei de asigurari pentru somaj.

Prin urmare, salariatilor pensionari nu li se retine contributia de asigurari pentru somaj.

(Visited 695 times, 1 visits today)

One Response to Contributia pentru somaj in cazul salariatului pensionar

  1. Ionut says:

    Din punctul meu de vedere… legile sunt din ce in ce mai interesante

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four × 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.