Incetarea contractului de munca prin acordul partilor, la initiativa angajatorului: model propunere de incetare

Potrivit art.55 lit.b) din Codul muncii, contractul individual de munca poate inceta ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.

Deci, initiativa incetarii contractului individual de munca prin acordul partilor o poate avea oricare dintre parti, angajatorul sau salariatul.

Trebuie avut in vedere, insa, faptul ca incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor este netemeinica si nelegala in lipsa unei dovezi scrise, a intentiei salariatului sau angajatorului de a inceta respectivul contract de munca, prin cerere, propunere, notificare etc.

Mai jos va prezentam un model de propunere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor, la initiativa angajatorului, extras din lucrarea „40 de modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca”.

Antetul societatii

Propunere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor
(Art.55 lit.b) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata)

Stimate domnule/doamna…………………………………

Avand in vedere prevederile art.55 lit.b) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, contractul individual de munca poate inceta ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.
Avand in vedere ca incheierea contractului individual de munca, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. ……… din data de ……………, este rezultatul consimtamantului reciproc al partilor.

Propunem incetarea contractului individual de munca cu acordul partilor , incepand cu data de ……………………… .

La data incetarii contractului individual de munca cu acordul partilor veti beneficia de ………………………. .

Data :

Reprezentant legal ,

 

Am luat la cunostinta de prezenta propunere si sunt de acord/nu sunt de acord cu incetarea contractului individual de munca cu acordul partilor, incepand cu data de ……………………….

…………………………………..
(semnatura salariatului instiintat si data)

In cazul incetarii contractului prin acordul partilor, partile pot stabili in ce conditii intervine incetarea (de ex. plata unei compensati, prelungirea confidentialitatii pentru o anumita perioada dupa incetarea contractului etc.).

(Visited 1,042 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.