Potrivit prevederilor art.25 din Codul muncii, prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz, salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.
Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Iar art.3 alin.(2) lit.g) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor prevede ca registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde, pe langa alte elemente, salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.
Prestatiile in bani sau in natura acordate in schimbul mobilitatii salariatului nu reprezinta sporuri, ci elemente constitutive ale veniturilor salariale, pe langa sporuri, indemnizatii si alte adaosuri. Prin urmare, aceste prestatii se inscriu in contractul individual de munca nu si in registrul general de evidenta a salariatilor.
(Visited 1,023 times, 1 visits today)
Leave a Reply