Model comunicare catre ATOFM privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante

Potrivit art.10 alin.(1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in a caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

 Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Iar conform alin.(3) al aceluiasi articol, angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

Prin sintagma locuri de munca vacante se intelege locurile de munca devenite disponibile ca urmare a incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, precum si locurile de munca nou-create (art.3 alin.(1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin HG nr.174/2002).

Nerespectarea prevederilor art.10 din lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei (art.113 lit.a) si art.114 alin.(1) lit.a) din Legea nr.76/2002).

Va prezentam, mai jos, modelul de comunicare catre Agentia Teritoriala de Ocupare a Fortei de Munca privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante, extras din lucrarea “20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca”.

Comunicare catre Agentia Teritoriala de Ocupare a Fortei de Munca privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante

Anexa nr. 1B la normele metodologice

COMUNICARE
privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante

A. Date de identificare ale angajatorului:
1. Denumirea/Numele ………………………………….
2. Codul unic de inregistrare …………………………
3. Codul CAEN …………………………………………..
4. Forma de proprietate ………………………………..
5. Forma de organizare ………………………………..
6. Marime (numar de personal) …………………….
7. Adresa ……………………………………………………
8. Persoana de contact …………………………………
9. Telefon/Fax …………………………………………….
10. E-mail ………………………………………………….

B. Date privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante

Nr. crt.
Ocupatia
Denumirea Cod COR (6 caractere)
Numarul de locuri de munca comunicate vacante care au fost ocupate
Localitatea si judetul in care se afla locul de munca comunicat vacant care a fost ocupat
Data la care a fost comunicat vacant locul de munca ocupat (zz/ll/aa)
Situatia privind locurile de munca vacante in care a fost comunicat vacant locul de munca ocupat (data situatiei completate de angajator in formularul respectiv) (zz/ll/aa)
Pozitia locului de munca ocupat in situatia prin care acesta a fost comunicat vacant (de exemplu 1, 2 etc.)
Data ocuparii locului de munca comunicat vacant (zz/ll/aa)

1
2

Director generalsau alta persoana
autorizata,
……………………………………
LS

Data situatiei1): …….. ………. (zz/ll/aa)
1) Data situatiei se completeaza de angajator.

Modelul de comunicare privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante a fost modificat prin HG nr. 119/2014 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, si pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1149/2002, publicata in Monitorul Oficial nr.197 din 20 martie 2014.

(Visited 824 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.