Decizia ICCJ nr. 10/2014: termenul de prescriptie pentru recuperarea sumelor primite necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj

Prin Decizia nr.10 din 20 octombrie 2014, publicata in Monitorul Oficial nr.832 din 14 noiembrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca „termenul general de prescriptie legal” din cuprinsul art. 47 alin. (2) din Legea nr. 76/2002 este termenul de 3 ani prevazut de art. 3 alin. (1) din Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva, respectiv art. 2.517 din Codul civil.

 Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Art.47 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede:
(1) Sumele acordate in mod necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si orice alte debite constituite la bugetul asigurarilor pentru somaj, altele decat cele provenind din contributii, se recupereaza pe baza deciziilor emise de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de centrele regionale de formare profesionala a adultilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) se recupereaza de la beneficiari in termenul general de prescriptie legal.
(3) Sumele ramase nerecuperate de la beneficiarii decedati nu se mai urmaresc.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 10 din 20 octombrie 2014, prin care s-a stabilit ca “termenul general de prescriptie legal” din cuprinsul art. 47 alin. (2) din Legea somajului este de 3 ani, o puteti consulta mai jos.

 

(Visited 515 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.