Termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2014: 19 sau 22 decembrie 2014?

Intrucat data de 25 decembrie 2014 este sarbatoare legala, obligatiile scadente la data mentionata trebuie indeplinite pana in data de  22 decembrie 2014, conform informarii publicate pe site-ul ANAF.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Prin urmare, termenul de depunere al declaratiilor fiscale pentru creantele aferente lunii noiembrie 2014 si, respectiv, termenul de plata al acestora este 22 decembrie 2014, potrivit art.V din OUG nr. 80/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si a altor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 906 din 12 decembrie 2014.

Pana la acest termen trebuie indeplinite urmatoarele obligatii:
– Plata taxei pentru licenta de organizare a jocurilor de noroc, aferenta anului 2014;
– Efectuarea platilor anticipate privind impozitul pe venit aferente trim. IV 2014;
– Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator;
– Plata impozitului pe reprezentanta, transa a II a;
– Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta;
– Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, aferenta trimestrului IV;
– Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat – Formular 100;
– Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – Formular 112 pentru luna precedenta;
– Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditatein Romania pentru luna precedenta – Formular 224;
– Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata – Formular 300;
– Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta – Formular 301;
– Depunerea Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata – Formular 307;
– Depunerea Declaratiei privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod deinregistrarein scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.153 alin. (9) lit. a) ‐ e) din Codul fiscal – Formular 311;
– Plata taxei pentru activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale;

Clarificare: intrucat data de 25 decembrie este sarbatoare legala, obligatiile declarative scadente la data mentionata si care nu reprezinta creante fiscale trebuie indeplinite pana luni, 29 decembrie 2014. In acest sens a fost modificat recent si Calendarul obligatiilor fiscale pe anul 2014, de pe site-ul ANAF.

Astfel, pana la data de 29 decembrie 2014 trebuie depuse urmatoarele declaratii:

– Declaratia recapitulativa privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta – Formular 390 VIES;
– Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente – Formular 394;
– Depunerea Chestionarului pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania.

Atentie! Pentru persoanele juridice de drept public, institutiile si autoritatile publice care platesc in decembrie 2014 venituri reprezentand salarii sau diferentele de salarii stabilite in baza unei hotarari judecatoresti definitive este prevazut un alt termen si anume 19 decembrie 2014, potrivit prevederilor art.29 din OUG nr.74/2014.

 

(Visited 508 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 4 = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.