Directioneaza pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii non-guvernamentale

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completarile si modificarile ulterioare, permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii non-guvernamentale.

Suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depasi 20% din impozitul pe profit si 3 la mie din cifra de afaceri (art.21 alin.(4) lit.p) din Codul fiscal).

Directionarea a pana la 20 % din impozitul pe profit catre o organizatie non-guvernamentala se poare face pana in data de 31 decembrie 2014.

In decembrie 2014, HOSPICE Casa Sperantei deruleaza o campanie de apel pentru sustinerea sericiilor gratuite pentru ingrijirea copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile. Campania ’’Dorinta de Craciun’’ se adreseaza companiilor care au posibilitatea legala sa sponsorizeze organizatiile non-profit. Acestea pot directiona pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale – in limita a 0,3% din cifra de afaceri – suma ce se scade din impozitul pe profit de plata.

Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. Contractul de sponsorizare este documentul care sta la baza relatiei prin care o companie sustine serviciile pe care HOSPICE le ofera gratuit, pacientilor cu boli incurabile (adulti si copii).

Va invitam sa cititi mai mult despre campanie si despre aceasta modalitate facila de a ajuta, la adresa 20.hospice.ro.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatairea legislatiei in materie.

(Visited 357 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 × five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.