Declaratia 220 – venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente: termen depunere 15 ianuarie 2015

Maine, 15 ianuarie 2015 este termenul pentru depunerea Formularului 220 – Declaratia privind venitul estimat/norma de venit.

Formularul 220 – Declarația privind venitul estimat/norma de venit, pentru anul in curs, se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de cinci contracte de inchiriere sau subinchiriere.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

Persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere la sfarsitul anului fiscal, incepand cu anul fiscal urmator califica aceste venituri in categoria venituri din activitati independente si le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru aceasta categorie.

Baza legala: art.61 alin.(2) din Codul fiscal; pct.23^2 din HG nr.44/2004; OPANAF nr.2333/2007.

(Visited 997 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 9 = fifteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.