Sporurile cu caracter ocazional se declara in Revisal?

Potrivit art.34 alin.(3) din Codul muncii, registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii si cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.

Iar conform art.3 alin.(2) lit.g) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

In cazul in care in timpul executarii contractului individual de munca intervin modificari asupra cuantumului salariului si/sau asupra sporurilor, angajatorul va completa in registru fiecare modificare intervenita pana cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.

Prin urmare, sporurile salariale care se declara in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) sunt sporurile cu caracter permanent acordate de angajator conform contractului individual de munca. Sporurile ocazionale nu se declara in registru.

Reamintim ca pana la data de 31 decembrie 2010 salariul si sporurile permanente erau evidentiate in carnetul de munca. Dupa abrogarea Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca, aceste elemente au fost preluate de registrul general de evidenta a salariatilor, stabilit cu scorpul de a inlocui carnetele de munca.

Mai multe detalii gasiti aici.

(Visited 1,009 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 6 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.