Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe venituri

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, incepand din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

Masura este prevazuta in Ordonanta Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr.74 din 28 ianuarie 2015.

Pe langa scutirea de la plata impozitului pe salarii, persoanele cu handicap grav sau accentuat nu vor plati impozit nici pentru veniturile provenite din pensii, din activitati independente ori agricole, din silvicultura si piscicultura, altele decat cele impozitate prin transe de venit.

Legiuitorul stabileste si corectarea normelor de venit pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 1 februarie 2015 pentru aceste persoane.

 

(Visited 269 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 5 = eleven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.