Contractul de munca poate inceta prin acordul partilor, la initiativa angajatorului?

Potrivit prevederilor art.55 lit.b) din Codul muncii, contractul individual de munca poate inceta ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.

 

Prin urmare, contractul individual de munca poate inceta prin acordul partilor, la o data convenita de parti.  Initiativa incetarii contractului de munca prin acordul partilor o poate avea oricare dintre parti, angajatorul sau salariatul.

Desi legea nu prevede necesitatea formei scrise a acordului de vointa, totusi, ca si la incheierea contractului, acordul partilor trebuie sa fie consemnat intr-un inscris. Incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor este netemeinica si nelegala in lipsa unei dovezi scrise, a intentiei salariatului sau a intentiei angajatorului de a inceta contractul de munca (prin cerere, propunere etc.) si a acordului destinatarului cu privire la incetarea contractului de munca prin acordul partilor.

In lucrarile “145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca” si “40 de modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca” gasiti toate formularele necesare, in functie de situatie, la incetarea contractului individual de munca.

(Visited 450 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.