Declaratia 205 se depune si pentru veniturile din salarii realizate in anul 2014?

Potrivit prevederilor art.59 alin.(1) din Codul fiscal, platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit in termenul prevazut la art. 93 alin. (2).

 

Iar art.93 alin.(2) din Codul fiscal prevede ca platitorii de venituri, cu regim de retinere la sursa a impozitelor, au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

Intrucat ultima zi a lunii februarie 2015 cade intr-o zi nelucratoare, termenul pentru depunerea declaratiei 205 este 2 martie 2015.

Desi, incepand cu anul 2014 informațiile referitoare la impozitul pe salarii au fost preluate in declaratia unica (112), totusi, si in acest an impozitul aferent anului 2014 se va raporta in declaratia 205.

Reamintim ca in data de 19 februarie 2015 a fost actualizat PDF-ul pentru generarea declaratiei 205.

In cazul veniturilor din salarii se genereaza tabelul prevazut la sectiunea V “Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii”.

Lucrari din Libraria contabun.ro:

 

(Visited 495 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ eight = 14

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.