OMFP nr.159/2015: modelul si continutul anuntului de atentionare a clientilor privind obligatia comerciantilor de a emite bon fiscal

Ordinul nr. 159/2015 pentru stabilirea modelului si continutului anuntului de atentionare a clientilor referitor la obligatia de respectare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale a fost publicat in Monitorul Oficial ne.131 din 20 februarie 2015.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

In temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 1 alin. (11) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantele publice emite urmatorul ordin:

Art. 1. – Se aproba modelul si continutul anuntului de atentionare a clientilor referitor la obligatia de respectare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. – (1) Incepand cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligatia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale afiseaza anuntul prevazut la art. 1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, in asa fel incat sa fie vizibil clientilor.
(2) Operatorii economici care desfasoara activitati comerciale in unitati de tip restaurant, bar, discoteca, club si altele asemenea asigura informarea clientilor si prin tiparirea anuntului de atentionare pe prima pagina a meniurilor pe care le pun la dispozitia acestora ori prin alte mijloace, astfel incat la fiecare masa destinata clientilor acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare.

Art. 3. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul finantelor publice,
Darius-Bogdan Valcov

Bucuresti, 16 februarie 2015.
Nr. 159.

ANEXA*)

ANEXA*)

NOTE:

* Descrierea anuntului tiparit in conditiile prevazute la art. 2 alin. (1) din ordin:
Imagine color cu dimensiunea minima de 297 x 210 mm (format A4)
Modelul poate fi descarcat in format electronic de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice www.mfinante.gov.ro.
Pentru tiparirea anuntului de atentionare in conditiile prevazute la art. 2 alin. (2) din ordin se utilizeaza caractere egale, de minimum 14 puncte.

………………………………………..

*) Anexa este reprodusa in fascimil.

 

(Visited 1,727 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 + six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.