Ce declaratii se depun pana pe 2 martie 2015?

Intrucat ultima zi din luna februarie 2015 este zi nelucratoare, luni, 2 martie 2015, este termenul limita pentru depunerea unei serii de declaratii.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

 

Iata ce declaratii se depun pana luni, 2 martie:

Formularul 205Declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit, pentru anul trecut. Se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozit pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, conform titlului III din Codul Fiscal, precum si intermediari, societati de administrare a investitiilor, in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii, sau alti platitori de venit, dupa caz, pentru castiguri/pierderi realizate de persoane fizice, aferente tranzactiilor cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise.

Atentie! Declaratia 205 se depune si pentru veniturile din salarii realizate in anul 2014.

Baza legala: Art.93 alin.(2) din Codul fiscal, OPANAF nr.3883/2013.

Declaratia informativa privind impozitul retinut si platit pentru veniturile cu regim de retinere la sursa / venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti, pentru anul trecut. Se depune de catre platitorii veniturilor care au obligatia sa retina la sursa impozitul pe venitul nerezidentilor.

Formularul se completeaza la ultima coloana de la capitolul B “Datele de identificare a beneficiarului de venit nerezident” fie cu codul de identificare fiscala al nerezidentului, atribuit de autoritatea din Romania, atunci cand nerezidentul are atribuit un astfel de cod, fie cu datele de identificare ale beneficiarului de venit nerezident, atunci cand nu a fost atribuit un astfel de cod (extras din HG nr. 84/2013).
Baza legala: art.119 alin.(1) din Codul fiscal, pct.15^1 din HG nr.44/2004.

Declaratia anuala privind impozitul pe reprezentante. Se depune de catre persoanele juridice din strainatate care au deschis o reprezentanta in Romania.
Baza legala: Art.124 alin.(2) din Codul fiscal, OMFP nr.460/2004.

 

(Visited 399 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 × three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.