Operatorii economici sunt obligati sa afiseze un anunt de atentionare a clientilor privind emiterea bonurilor fiscale

Operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

Iar incepand cu data de 1 martie 2015, operatorii economici sunt obligati sa afiseze la loc vizibil,  langa aparatele de marcat electronice fiscale, un anunt detaliat de atentionare a clientilor cu privire la obligatia de respectare a prevederilor OUG nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

In cazul operatorilor economici care desfasoara activitati comerciale in unitati de tip restaurant, bar, discoteca, club si altele asemenea, informarea clientilor se face si prin tiparirea anuntului de atentionare pe prima pagina a meniurilor pe care le pun la dispozitia acestora ori prin alte mijloace, astfel incat la fiecare masa destinata clientilor acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare.

Nerespectarea acestor prevederi legale reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 4.000 lei.

Modelul anuntului a fost aprobat prin OMFP nr.159/2015 si poate fi descarcat de aici.

ANEXA*)

(Visited 557 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× three = 27

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.