Absentele nemotivate se inregistreaza in Revisal?

Potrivit art. 51 alin.(2) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

Legiuitorul ofera posibilitatea angajatorului de a stabili prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern, conditiile in care contractul individual de munca poate fi suspendat in cazul in care salariatii absenteaza nemotivat.

Chiar daca legiuitorul nu invoca direct obligatia suspendarii contractului de munca in cazul absentelor nemotivate ale salariatului, suntem de parere ca acesta se suspenda, fara a fi necesara o reglementare speciala in acest sens.

In plus, absentele nomotivate constituie abatere disciplinara, angajatorul patand dispune efectuarea cercetarii disciplinare.

Perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se completeaza in registru, conform prevederilor art.3 alin.(2) lit.h) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Prin urmare, in cazul absentelor nemotivate, contractul individual de munca se suspenda in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern, iar suspendarea se inregistreaza in Revisal.

(Visited 1,845 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 + = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.