Incetare contract de munca in zi nelucratoare. Cand se emite decizia de incetare CIM si cand se transmite in Revisal?

Intrebare: Contractul de munca expira in data de 14 martie 2015, deci si suspendarea a fost facuta cu data sfarsit suspendare 14 martie 2015, care este zi de duminica. De aceea va rog sa-mi spuneti cu ce data eliberez Decizia de incetare suspendare, Decizia de incetare CIM si cand trebuie sa transmit in Revisal? Data de 15.03.2015 va fi data incetare suspendare si data incetare CIM?Asa este corect? Va rog frumos sa-mi trimiteti un model de Decizie incetare suspendare CIM pentru CCC, pentru o angajata careia ii inceteaza CIM pe perioada determinata. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

 

Iar conform art.49 alin.(5) din Codul muncii, de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Alin.(6) al aceluiasi articol prevede ca in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

In ceea ce priveste inregistrarea incetarii contractului individual de munca in Revisal, potrivit art. 4 lit.d) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, data incetarii contractului individual de munca se completeaza, respectiv inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca.

Prin urmare, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul de munca pe durata determinata, veti inceta suspendarea si veti opera incetarea de drept a contractului individual de munca. In cazul in care data expirarii contractului de munca cade intr-o zi nelucratoare, se vor emite deciziile de incetare a suspenadrii si de constatare a incetarii de drept a contractului individual de munca, respectiv se vor inregistra in Revisal, in prima zi lucratoare. Chiar daca emiterea si inregistrarea in Revisal a deciziilor se va face in prima zi lucratoare, la data incetarii, in decizii,  se va trece data incetarii suspendarii, respectiv data incetarii contractului de munca.

Model Decizie de incetare a suspendarii contractului individual de munca gasiti in lucrarile:

 

(Visited 4,149 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 × = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.