Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea serviciilor oferite pacientilor cu boli incurabile

Persoanele care realizeaza venituri din salarii sau din activitati independente au posibilitatea legala sa redirectionezi catre o organizatie neguvernamentala 2% din impozitul pe venit platit deja catre stat in anul precedent. Acest mecanism exista de 12 ani si este singurul care permite persoanelor fizice sa contribuie la o cauza umanitara, fara sa le coste nimic.

In acest an, HOSPICE Casa Sperantei desfasoara Campania 2% (2lasuta.hospice.ro) avand data de 25 mai ca termen limita pentru depunerea formularelor. 

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea serviciilor oferite pacientilor cu boli incurabile ingrijiti de fundatia HOSPICE Casa Sperantei. Fondurile ce vor fi redirectionate in 2015 vor fi utilizate de HOSPICE pentru a continua sa ofere serviciile gratuite de ingrijire paliativa dar si pentru a extinde acoperirea acestor servicii, prin educatie, la nivel national.

Cei care doresc sa se implice in sustinerea activitatii HOSPICE, o pot face fara niciun cost, prin completarea formularului tip eliberat de ANAF. 2% din impozitul pe salarii sau alte venituri va fi folosit pentru ca oameni din Romania sa fie ingrijiti, sprijiniti si consiliati in lupta lor cu o boala necrutatoare.

Va invitam sa vizitati pagina de campanie si sa descarcati formularul precompletat cu datele fundatiei sau sa ne ajutati sa facem cunoscuta aceasta campanie prin promovarea paginii http://2lasuta.hospice.ro/ .

Formularul trebuie apoi depus sau trimis pana in 25 mai 2015 la Administratia Financiara de care apartine contribuabilul care face redirectionarea.

In ultimii doi ani, mai putin de un sfert dintre romanii care au posibilitatea de a redirectiona 2% au folosit acest instrument fiscal, potrivit rapoartelor ANAF.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

 

(Visited 322 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + = 8

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.