Cota redusa de TVA de 9% se extinde de la 1 iunie 2015

Reamintim ca incepand cu data de 1 iunie 2015 se aplica cota redusa de TVA de 9% si pentru livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele*, precum si pentru serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice.

* Prin normele metodologice se stabilesc codurile NC din anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 1.101/2014 al Comisiei din 16 octombrie 2014, corespunzatoare acestor bunuri.

Cota redusa de TVA de 9% se mai aplica asupra bazei de impozitare pentru urmatoarele prestari de servicii si/sau livrari de bunuri:
– serviciile constand in permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, cinematografe, altele decat cele scutite conform art. 141 alin. (1) lit. m);

– livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, cu exceptia celor destinate exclusiv sau in principal publicitatii;

– livrarea de proteze si accesorii ale acestora, cu exceptia protezelor dentare;

– livrarea de produse ortopedice;

– livrarea de medicamente de uz uman si veterinar;

– cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping.

Baza legal: Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, art. 140 alin.(2), astfel cum a fost modificat si completat prin OUG nr.6/2015, publicata in Monitorul Oficial nr.250 din 14 aprilie 2015.

Sursa: DGRFP Brasov.

Lucrarile din Libraria contabun.ro:

(Visited 827 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.